10 redenen om een ​​moestuin te onderhouden

Picking of vegetables in the garden

Het aanleggen van een moestuin is een gemakkelijke manier om geld te besparen, actief te blijven en verse groenten, fruit en kruiden binnen handbereik te hebben! Lees verder voor meer voordelen van het verbouwen van je eigen voedsel.

1. Zelfgekweekte groenten smaken beter

Er gaat niets boven het bijten in een verse rijpe tomaat die van de tros is geplukt. Of snoepen van snijbonen terwijl je door de tuin scharrelt. Smaak is slechts een van de geneugten waarvan je kunt genieten als je je eigen voedsel verbouwt.

Veel van de soorten groenten en fruit die in supermarkten worden verkocht, zijn aangepast voor commerciële landbouw. Door specifieke eigenschappen te selecteren en te veredelen, zijn deze soorten ontwikkeld om meer per plant te produceren, in één keer klaar te zijn voor de oogst, een langere houdbaarheid te hebben, uniforme grootte en vorm te hebben, te verzenden zonder kneuzingen en vaak af te rijpen op vrachtwagens tijdens verzending. Zelfs wanneer je biologische groenten koopt, kan deze veredeling de smaak aantasten. De smaak en textuur van een tomaat uit de supermarkt is totaal niet te vergelijken met een tomaat die vers is geplukt van een plant die in je eigen tuin groeit.

2. Je kunt meer variëteiten in je tuin laten groeien

Door te kweken met hoogwaardige transplantaties van je plaatselijke kwekerij of door je eigen zaailingen onder verlichting te beginnen, kan je kiezen uit zoveel verschillende variëteiten die meer smaak en textuur bieden dan wat beschikbaar is in de supermarkten. Je kunt kiezen uit honderden soorten op basis van smaak, vorm en kleur. Wanneer je je eigen gewassen kweekt, kan je rassen selecteren die zijn aangepast aan je teeltgebied of in korte tijd rijpen.

3. Tuinieren zorgt voor beweging

Tijdens het groeiseizoen brengt tuinieren je regelmatig in de frisse lucht en de zon. Er zijn veel verschillende bewegingen in het tuinieren die kracht of stretching vereisen. Graven, planten, wieden en andere repetitieve taken zijn uitstekende vormen van low-impact oefening.

Wist je dat 45 minuten tuinieren evenveel calorieën verbrandt als 2,5 kilometer hardlopen in 15 minuten? Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen om je beter te voelen en je welzijn te verbeteren, omdat het stress verlicht, energie geeft en spanning loslaat.

Een goede planning is de sleutel tot een succesvolle moestuin

Of je nu nieuw bent met het verbouwen van je eigen voedsel of al jaren een moestuin kweekt, je zult elk jaar baat hebben bij wat planning. Zorg dat je een agenda hebt om je moestuin te organiseren en te plannen.

Waar wacht je op? Begin vandaag nog met het plannen van je tuin!

Aanbevolen artikelen