Interessante tips voor beginnende tuiniers

Nieuw in tuinieren? Tuinieren is leuk en lonend. Wat is er lekkerder dan het eten van voedsel dat je zelf hebt gekweekt of een avondmaaltijd eten op het terras, omringd door de geur van geurende planten die je hebt gekweekt? Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer en hoe je een tuin moet beginnen, maar we zijn hier om je door het proces te begeleiden. Bekijk onze lijst met hints en tips om aan de slag te gaan, te zaaien en te planten.

Leer je tuin kennen

Voordat je begint, is het een goed idee om je tuin te leren kennen. Is je tuin op het zuiden of op het noorden gericht? Als je weet waar de zon de grond raakt, kun je beslissen wat je waar wilt laten groeien. Het is ook de moeite waard om te weten welke grondsoort je hebt. Kijk eens naar wat er groeit. Camelia’s, magnolia’s en pieris zullen je vertellen dat de grond zuur is, terwijl de afwezigheid hiervan een meer alkalische grond suggereert. Het doen van een grondtest zal je verder helpen je grond te leren kennen, en dus welke planten je kunt laten groeien.

Plan je tuin

Je tuin plannen is een goed startpunt. Op deze manier kun je uitzoeken wat je waar gaat kweken, in plaats van je te laten meeslepen in het tuincentrum en te eindigen met een wirwar van planten die er niet goed uitzien bij elkaar en misschien niet passen bij je groeiomstandigheden. Planning stelt je ook in staat om verstandig met kleur en structuur om te gaan, waardoor je een tuin kunt creëren die er het hele jaar door geweldig uitziet.

Leer planten

Als je je planten op de juiste manier plant, zorg je ervoor dat ze goed groeien en lang leven. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te wieden en de grond voor te bereiden voordat je gaat planten, en voeg waar nodig mulch of kunstmest toe. Als je niet zeker weet hoe je iets moet planten, zoek dan online naar instructies in plaats van er maar het beste van te hopen. Bomen die te diep zijn geplant, zullen nooit gedijen, en kluiten die trots op het grondoppervlak staan, drogen snel uit, wat uiteindelijk leidt tot de dood van de plant.

Leer water en voedingsstoffen geven

Weten wanneer en hoe je planten water moet geven, is het verschil tussen levende en stervende planten. Over het algemeen geef je de kluit water in plaats van de bladeren, omdat het de wortels zijn die het water opnemen. Het is beter om de kluit wekelijks te weken dan elke dag een beetje water te geven. Voedingsstoffen zijn ook belangrijk. Over het algemeen zou je tijdens het groeiseizoen (dat is lente en zomer) elke twee weken moeten kijken naar voeding.

Aanbevolen artikelen