De vier leukste tuintrends

Is jouw tuin toe aan een nieuwe look? Laat je inspireren door de vier leukste tuintrends van dit moment. Zo creëer je een hippe én fijne plek om het hele jaar door te vertoeven.

Duurzaam

Duurzaamheid is een thema die werkelijk overal terug zien. Dus ook in de tuin! Creëer een duurzame tuin door te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk hierbij aan tuinmeubilair van bamboe en accessoires van hout. Overweeg om materialen te hergebruiken of shop bij de kringloop. Op deze manier ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, je zult tevens geld besparen. Qua kleur kies je zo veel mogelijk voor natuurlijke kleuren en tinten. Denk hierbij aan zachtbruin, sunset oranje en een steenkleur. Verder laat je in een duurzame tuin de natuur zijn gang gaan en zorg je voor zo min mogelijk tegelwerk.

Oase van rust

Of je nu midden in de stad of op het platteland woont: creëer een oase van rust in je tuin. Op deze plek kun je echt even tot jezelf komen en mediteren of een goed boek lezen. Je creëert een oase van rust door te zorgen voor veel groene en hoge planten of bomen om je achter te verschuilen. Zet een fijne loungestoel of een bankje op een beschut plekje. Hier ga jij genieten van me-time en fluitende vogeltjes! In de oase van rust kies je zo veel mogelijk voor natuurlijke elementen, rustig kleuren en lekker ruikende planten zoals lavendel. Wedden dat jij hier optimaal kunt ontspannen?

Pastelkleurtjes

Pastelkleurtjes zien we niet alleen binnenshuis veel terugkomen, ook in de tuin zijn deze tinten erg populair. Laat de pastelkleurtjes terugkomen in je tuinmeubilair, accessoires en bloemen. Kies bijvoorbeeld voor lichtgele of zachtroze kussentjes voor op de loungeset of plaats je planten en bloemen in lichtpaarse of lichtblauwe plantenbakken. Naast dat pasteltinten een zomerse vibe hebben, werken ze rustgevend. Wel zo fijn als jij deze trend wilt combineren met de eerder genoemde oase van rust!

Vakantie in eigen tuin

Om op vakantie te gaan hoef je niet ver te reizen. Sterker nog, komend seizoen vier je gewoon vakantie in je eigen tuin. Maak van je tuin een paradijs door er een jacuzzi of thuisspa in te plaatsen of zet een groot opblaaszwembad op. Hier worden niet alleen de kids blij van, maar jij ook! Daarnaast is een barbecue een echte must-have als je zwoele zomeravonden in je eigen tuin wilt beleven. Maak de sfeer compleet door een veranda te laten bouwen en je tuin gezellig in te richten met sfeerverlichting, tropische printjes en mooie bloemen en planten.

Aanbevolen artikelen