4 tips om de beste tuinmeubelen te kiezen

Luxury Garden rattan furniture at the patio

De tuin kan een van de beste delen van jouw woning zijn. Of je nu een plek zoekt om jouw vrije tijd door te brengen of een ruimte om in de zomer samen te komen met jouw familie en vrienden, de tuin is altijd een plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Als je deze ruimte echter optimaal wilt benutten, is het van essentieel belang de juiste meubels te kiezen. Met een paar meubelstukken tovert je jouw tuin om tot een leuke en ontspannende plek. Daarom geven wij in dit artikel enkele waardevolle tips om je te helpen deze ruimte met grote elegantie en goede smaak in te richten. Bekijk ze!

1. Overweeg rieten meubels

Er zijn verschillende soorten tuinmeubelen om uit te kiezen. Maar van de opties die op de markt beschikbaar zijn, zijn rieten meubelen het populairst. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, duurzaam, licht en perfect voor elk decor, waardoor ze een ideale aanvulling vormen op jouw comfortabele tuinruimte.

Dankzij het aluminium frame is hij licht en gemakkelijk te vervoeren. Een van de redenen waarom het een gemakkelijk te onderhouden materiaal is. Dankzij de verscheidenheid aan maten, kleuren en afwerkingen kunt je het model kiezen dat het best bij jouw behoeften past.

2. Houten meubelen

Houten meubilair is erg mooi en brengt een authentieke en speciale gezelligheid in de omgeving, en is een ideale optie als je op zoek bent naar een meer natuurlijke gezellige of rustieke omgeving.

Je vindt er veel verschillende houtsoorten, met hun respectieve kleuren, texturen en nuances, zodat er zeker een meubelstuk is dat perfect in jouw tuin zal passen. Bovendien zijn ze vrij licht en afhankelijk van de houtsoort kunt je ze tegen betaalbare prijzen vinden.

3. Metalen meubelen

Meubels van aluminium en staal geven de ruimte een moderne en eigentijdse uitstraling, met strakke en minimalistische lijnen. Enerzijds zijn er de ijzeren meubelen, die gewoonlijk in klassieke kleuren zoals zwart, wit of groen worden geverfd, waarbij de verflaag van essentieel belang is om te voorkomen dat ze achteruitgaan.

IJzer is echter niet het meest geschikte materiaal voor buiten, omdat het niet goed bestand is tegen regen en bovendien vrij zwaar is en moeilijk te vervoeren kan zijn. Daarom is het raadzaam te kiezen voor meer courante modellen, zoals staal, dat een zeer resistent materiaal is, esthetisch is en lange tijd in goede staat zal blijven.

4. De ruimte inrichten

De inrichting van jouw tuin en het meubilair dat je nodig hebt, zullen ook afhangen van het gebruik dat deze ruimte zal krijgen. Het is belangrijk te schatten hoeveel mensen de tuin regelmatig zullen gebruiken, om het aantal stoelen en de grootte van de tafel te bepalen.

Uitschuifbare tafels zijn bijvoorbeeld een zeer praktische optie als je regelmatig gasten ontvangt. Anderzijds hebt je misschien hulp meubelen zoals bijzettafels of opbergruimte nodig om jouw tuin compleet te maken.

Aanbevolen artikelen