Hoe kies je het juiste tuinmeubilair?

Exterior covered patio with fireplace and furniture. Wood ceiling with skylights.

Een goede zomerontspanning vraagt ​​om voldoende comfortabele stoelen, een schuilplaats tegen de zon (en regen!) en natuurlijk een plek om je zomerse hapjes en drankjes neer te zetten. Terrasmeubilair is niet alleen voor degenen onder ons met uitgestrekte tuinen. Als je een balkon of een patio ter grootte van een postzegel hebt, zijn er talloze opties voor buiteninrichting die speciaal zijn ontworpen voor compacte buitenruimtes zoals die van jou.

Voordat je naar buiten rent en een goed koopje doet in de dichtstbijzijnde winkel, bekijk je best eerst deze handige tips voor het kopen van tuinmeubelen.

Probeer niet de grootst mogelijke set op je terras te proppen

De grootte van je tuinmeubilair hangt natuurlijk grotendeels af van de hoeveelheid ruimte waarmee je moet spelen en van het aantal mensen waarvoor je moet voorzien. De opties kunnen variëren van compacte eetsets voor twee tot acht personen. Sommige hebben zelfs leuke extra’s zoals comfortabele voetenbankjes en praktische bijzettafels.

Een goede vuistregel? Laat een kleine meter ademruimte vrij vanaf de achterkant van je stoelen, zodat mensen gemakkelijk kunnen bewegen en hun stoelen naar achteren kunnen schuiven zonder je terrasdeur aan gruzelementen te slaan. Besteed speciale aandacht aan waar deuren waarschijnlijk ook zullen zwaaien en nietsvermoedende gasten kunnen raken.

Kies een materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden

Je kunt tuinmeubelen in een hele reeks materialen vinden, maar omdat je het waarschijnlijk een aantal jaren intensief zult gebruiken in de zomermaanden, is de belangrijkste factor voor elk materiaal duurzaamheid. Je moet ook rekening houden met hoeveel onderhoud het is en of de oppervlakken bestand zijn tegen morsen en allerlei slecht weer. Informeer dus goed als je naar de winkel gaat.

Kies tuinmeubelen die passen bij de stijl van je huis

Hier is het leuke gedeelte! Hoewel het belangrijk is om de meer praktische overwegingen in gedachten te houden bij het winkelen voor tuinmeubilair, moet je persoonlijke interieurstijl ook tot uiting komen in de terrasset die je kiest.

Onze tuinen of balkons moeten aanvoelen als een verlengstuk van onze leefruimte. Het kan echter een beetje overweldigend zijn om een ​​look voor ons interieur vast te leggen. (We zijn allemaal wel eens in het Pinterestkonijnenhol verdwaald.)

Als je er echter echt over nadenkt, zal de manier waarop je je interieur hebt ontworpen waarschijnlijk in een bepaalde sfeer vallen. Misschien neig je meer naar casual, rustiek of cottage. Strak en eigentijds zou ook kunnen zijn hoe je je binnenruimte het liefst wilt hebben. Door de look te identificeren die je leuk vindt, kan je zonder al te veel hoofdpijn de stijl van tuinmeubelen verfijnen die de rest van je huis zal aanvullen.

Aanbevolen artikelen